JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

Huvudförhandling i mål om mord m.m. i Katrineholm

[2018-02-06] Nyköpings tingsrätt

Åtal har väckts i Nyköpings tingsrätts mål B 1456-17 gällande mord, anstiftan av mord och grov misshandel, flera fall av grovt vapenbrott, grov utpressning, penningtvätt, anstiftan av allmänfarlig ödeläggelse och våldtäkter i Katrineholm.

 

Huvudförhandlingen i målet kommer att påbörjas i Nyköpings tingsrätt måndagen den 12 februari 2018 och beräknas pågå under 29 dagar inklusive reservdagar. Planerad förhandlingstid är kl. 09.30 – 16.00. Sakframställningar i den delen av målet som gäller mord m.m. kommer att påbörjas den 20 februari och beräknas pågå under tre dagar.

 

 

 

LÄNK TILL HUVUDFÖRHANDLINGSPLANEN

 

 

 

Säkerhetskontroll

 

Säkerhetskontroll kommer att genomföras vid tingsrättens entré med anledning av målet. Vid kontrollen får alla kallade till förhandlingen samt besökare gå genom en larmbåge. Dessutom genomsöks väskor och kläder efter otillåtna föremål. Journalister är inte undantagna från säkerhetskontrollen.

 

 

 

Förhandlingen

 

Det kommer att finnas ett begränsat antal åhörarplatser i tingssalen. Under sakframställningarna gällande mord m.m. kommer det även att finnas åhörarplatser i en sidosal. Ingen föranmälan kan göras. I huvudsalen kommer det att finnas reserverade platser för media. Presslegitimation krävs. Ingen föranmälan kan göras.

 

 

 

Ordningsregler

 

Bildupptagning/fotografering är inte tillåten i tingssalen under förhandlingen. Kameror och mobiltelefoner som medförs in i tingssalen ska vara avstängda och undanstoppade.

 

 

 

Senast ändrad: 2018-02-06

För mer information kontakta: